In 1970 nam Henri Spider zijn eerste plaat op die meteen goed was voor een notering in de Top Tien van onze toenmalige nationale BRT. Een tweede plaat volgde snel met zestien weken notering in de BRT-hitparade.

Toen zijn derde single 'KISS ME' verscheen werd Henri ook gevraagd om drie maal op te treden in de populaire TV-programma's 'Binnen en Buiten' en 'Teletoptien'.

Deze tv-programma's bereikten meer dan een miljoen kijkers waardoor Henri plots bekend werd in heel Vlaanderen, en hij overstelpt werd met optredens, een massa fans en intervieuws in zowat alle tijdschriften en kranten.

In 1974 vormde hij een kwartet waarbij hij de ganse avond animatie, gitaar en zang voor zijn rekening nam. Deze formule verdrievoudigde zijn aantal optredens.

In 1978 scoort zijn single 'Hello, hier ben ik weer' een nummer 1 in de BRT-Country Top 10.

In 1980 is hij opnieuw op TV te zien in het BRT-  programma 'Hitring'. Dit is het enige TV optreden van Henri waarvan de beelden bewaard bleven en kunnen bekeken worden op deze site in de rubriek 'Video'

In 1986 was zijn zangcarrière niet langer te combineren met zijn succesvolle zaak als uitgever, waardoor hij een punt zette achter zijn optredens

In april 2010 maakte Henri een succesvolle comeback met de uitgave van een dubbel-cd met 41 Golden Oldies, een comeback-single, een hitparadenotering en een volgeboekte optredensagenda.

In augustus 2013 pakt hij uit met een nieuwe album '24 tinten muziek' met een verzameling populaire liedjes in diverse talen en genres.

In juli 2018 eindigt na negen jaar zijn tournee 'De Gouden Jaren' en beslist Henri om nog slechts heel sporadisch eens op te treden bij speciale gelegenheden of gebeurtenissen.

Ter gelegenheid van zijn 50ste verjaardag als zanger bracht hij in oktober 2018 een jubileum cd uit met als titel '50 Gouden Jaren' 

In 2020 bracht hij de single 'Blijf in uw kot' op de markt dat dagenlang de meest gestreamde Vlaamse single was

In 2021 verscheen zijn album 'Flanders Ballads' dat verdeeld wordt door Bol.com en bij alle gekende portals beschikbaar is voor streaming en download.

In 2022 verschijnt zijn album 'Golden Jazzy Specials' waarmee Henri een oude droom realiseert om jazz-repertoire te brengen in Big Band Stijl. 


Tussendoor neemt hij heel wat repertoire op dat bestemd is voor de grootste reeksen verzamelalbums, zoals 'Worldwide Song Collection' en 'Vlaamse Troeven' 

Deel deze pagina